2022-11-12
🇭🇰生记粉面·呢间系我地之前见到ig有人推介话系荃湾老字号重开 所以疫情个阵已经买过一次外卖架啦 因为好好食所以我地前排系荃湾就决定食多次🤤🤤·春卷四宝河$45 l腩肉春卷酸辣米线$53佢其实普通双拼$36一碗姐 但因为我地想食多啲𩠌所以就嗌左四宝😈虽然佢呢个价钱比较贵 但系佢啲料真系好多 系真系每样嘢都有两件 开心🥳佢个春卷真系超大条 而且质感好好 好弹牙 鱼味好出 我自己觉得放系酸辣米线入面浸左汤再正啲🤤🤤之后佢个墨丸超级墨 系好似系个口爆开咁 鱼蛋都好弹牙 鱼皮饺其实质感都唔错 不过无另外3样咁好食🐟🤣🤣之后佢个酸辣米线个汤底都好厚身 所以超挂汤 不过我自己觉得佢唔算好辣 系酸味出啲既 大家可能可以嗌辣啲 之后腩肉我自己就觉得今次个个偏瘦少少 口感无咁好 上次既贡丸好食啲😌·#rbyeat#rby港式#rby荃湾·📍荃湾大河道53号地下B号舖
春卷四宝河$45 l腩肉春卷酸辣米线$53
#rbyeat