2018-03-06
大地回春, 万物都要从冬天中苏醒过来, 人也要如此。所以呢晚放工后就要继续进修, 上进努力。六点几过到去湾仔, 唔系好够时间食野, 又唔想比到贵一贵食20分钟就要走,又想清清地、 40蚊左右有交易, 所以米线、潮州粉面成为我的首选。谂起春园街有间南记, 二话不说就入左去解决我的晚餐。入到去, 唔算好多人, 店舖细细, 人个人难免要搭台, 而且入面仲有一排面壁位可拣tim~因为唔想食gam 贵, 想清清地就算, 如是者我拣左右为(我认为)系全场最平的「招牌河粉」, 而我因为喜欢米线就转了做米线。我喜欢这米线的原因, 系因为28蚊已经包2条春卷2粒鱼蛋同2粒牛丸,唔贵又多𩠌。有鱼肉馅的腐皮春卷, 香口得黎又唔会太过热气, 鱼蛋都几有诚意, 虽然唔算最上品, 但起码D肉唔会太削, 而牛丸都弹牙爽口加少少鱼露同辣椒油一齐食就最过瘾呢一餐, 以湾仔区28蚊黎讲, 性价比其实几高, 好评!!
谂起春园街有间南记, 二话不说就入左去解决我的晚餐。
因为唔想食gam 贵, 想清清地就算,
有鱼肉馅的腐皮春卷, 香口得黎又唔会太过热气,
加少少鱼露同辣椒油一齐食就最过瘾
呢一餐, 以湾仔区28蚊黎讲, 性价比其实几高, 好评!!