2024-03-14
💚前菜:麻辣鲍鱼皮蛋💚首先火锅前要试下呢度既小食,皮蛋切碎晒,用辣椒碎捞匀,鲍鱼亦吸收佐辣椒既香味,食果阵切开埋再点啲辣汁就更香,麻麻辣辣,超级惹味,香口呀!🧡火锅汤底:招牌滋阴补身鸽子汤🧡呢度有多款汤底选择,唔同款式既汤底都有唔同功效,好似我地既呢个鸽子汤就够晒养阴!原只乳鸽放汤去熬煮,唔会太油腻太肥,脂肪唔会太多,加上杞子等药材,成个汤都好浓味,食火锅前饮番碗原煲煲出黎既汤先就够晒补身,之后再慢慢打边炉!❤️飞驒和牛肉眼❤️肉眼本身都够滑,和牛肉眼既肉质就更加之好,切到薄薄一片,肉眼肉质好嫩好鲜,质地好好,入口即溶,牛味又重,肉味浓郁香甜!💛炸午餐肉💛唔好以为午餐肉系就咁食,午餐肉系放汤落火锅食既,渌完咁食口感好好,好软腍,味道好香,仲保留到少少脆口,口感特别!而且呢度仲有好多打卡位,成间餐厅都系红色装修为主,仲有啲露天位又可以打卡,非常唔错!