2020-03-02 664 浏览
新年既时候,柴湾唔系咁多铺头开,几经辛苦,揾到间工厦西餐厅。下午入到去时已差不多full house。可能大家都估唔到工业风既工厂大厦会收埋间咁文青既西餐厅,所以都想来试下。餐厅布置几靓,文青mix工业风既装修,有枱同bar枱,一人至一家大细黎食都ok。依间餐厅沿用美式点餐风格,要先睇餐牌,然后出去比钱,拎个牌仔,再会送餐。我地点左个蔬菜意粉+半只烧春鸡配黑松露薯条,再加多杯奶茶同麦茶。等左一阵,餐厅先送上免费萝卜糕,适逢新年,估唔到餐厅几有心。之后先黎左烧春鸡+薯条,烧春鸡系半只,唔会太大。食落去肉质偏实,我自己就麻麻地。而薯菜方面,算不过不失吧,都几好食。最后黎既蔬菜意粉属素菜,集合了不同蔬菜,加上炸蒜油炒,香到不得了,岩晒素食人士,几好食。饮品方面冻麦茶几refreshing,奶茶OK。总结,依间餐厅系柴湾黎讲算少有,味道还可以,但性价比有待提高。如果口痕既话都会黎食下。

黑松露烧春鸡配薯条

蔬菜意粉

饮品方面冻麦茶几refreshing,奶茶OK。
冻麦茶
奶茶