餐厅: 嘉麟樓
资讯:

2015-09-29 2817 浏览
中秋佳节,大食会亦提早晚聚感受一吓节日气氛,契舅父晕Uncle仲专登带咗盒购自半岛酒店o既名牌月饼 同大家分享添!睇清楚个盒先知原来「嘉麟楼」个英文名叫「Spring Moon」 ,嘻嘻,咁咪即系「春月」?!肥肥家族最怕食月饼,因为觉得传统𠮶啲都好溜滞,唯独对西化咗o既奶皇月饼毫不抗拒 。按照指示先将月饼于微波炉翻叮二十秒,细细只o既月饼皮脆热辣,饼心甜厚实在,饭后每人分四分一只,份量刚刚好,美中不足系月饼皮偏咗少少干,有两件攞出黎时已经裂开。
同大家分享添!
半岛酒店名牌月饼
,嘻嘻,咁咪即系「春月」?!
嘉麟楼(Spring Moon)奶皇月饼
奶皇月饼