2022-11-29
经常系IG见到唔少人黎试呢间Cafe一直都好想黎🥹 一黎到就只点解任何时候都咁多人🤣 由装修到杯杯碟碟到食物都好精致好有心思💕 每一个角落都超适合打卡📷 仲要野食都几有水准好似日本既家庭味好温暖🏠⭐️ 北海道三文鱼奶油炖菜定食 🍣浓郁嘅奶油酱加上健康嘅杂菜🍼 好有细个妈妈氹小朋友食饭既回忆👶🏻 Creamy既奶油配上梅子饭🍒 绝对唔会太腻 三文鱼肉质好新鲜👍🏻 配菜嘅昆布豆腐汤充满鲜味之余🍲 啤酒柚子萝卜渍都好开胃🍋⭐️ 红酒炖牛肉定食 🥩又系一道经典嘅家常菜色❤️ 牛肉炖得超淋 红酒同蔬菜入晒味🍷 特别配上新出嘅松露手工甜酱油洋葱饭🧅 啖啖都充满甘甜😛⭐️ 红莓婆婆杯茶 🧃酸酸微微既Kombucha 发酵过带点气泡感🫧仲有原粒既杂莓🫐 个杯都好似日本既Cafe咁🇯🇵⭐️ 晚霞 富士山🗻呢排俾富士山甜品洗版🤣淡淡既紫色带点梦幻感🔮 香芋味同牛奶味融合得好好🍠⭐️ 香草可丽露 🍰Canele系我最钟意既甜品之一🥰微焦既外皮加上松软既蛋糕本体果然无令我失望🥹 云呢拿味同丝丝酒味都好Rich 🥂⭐️ 紫薯巴斯克焦香芝士蛋糕 🎂Cheesecake口感好细致幼滑😛 焦糖香配上紫薯味好有秋日风情🍂
⭐️ 北海道三文鱼奶油炖菜定食 🍣
⭐️ 红酒炖牛肉定食 🥩