2016-07-30
1932 浏览
系山林道尽头既斜路,新开左呢间餐厅,系上次去7080食野咁岩见到。今日收工,就突登过黎试下。返工返得咁辛苦,最开心就系收工同朋友出去吹下水,食下饭。虽然呢到个场地方唔系好大,大概6张枱左右,但系环境布置好有格调,柔和既灯光,再加上有现场歌手驻唱,好有气氛。驻唱歌手会系呢到表演餐牌既选择好多而且仲有素食餐牌供应,真系符合到唔同人既需要。如果有朋友系食素或者果日想食请D,呢到就岩哂。Drink Menu都有好多款。BV snack combo $198首先点左个BV snack combo,有墨西哥栗米片、洋葱圈、手指鱼、水牛城鸡翼同芝士墨鱼饼。跟配既汁有茄汁同埋蒜蓉蛋黄酱。洋葱圈够厚身,所以食落会好爽口,同埋唔会好干,外面层炸酱又够薄,外脆内爽。水牛城鸡翼皮脆肉嫩,表面既辣酱辣得够过瘾。芝士墨鱼饼外层炸粉够香口,芝士仲溶紧,虾肉又够弹牙。鱼手指肉嫩外脆,好好味。结果我地另外再散叫左个鱼手指黎食,哈哈。香脆原只辣墨鱼汁意大利粉 $218呢个意大利粉简直系美味之作,墨鱼够厚肉弹牙,而且用左大料香料去腌制,香辣味十足,但系佢既辣味系吸引你再去食多几旧,唔会辣到你入唔到口。墨鱼面亦都炒得好干身,
BV snack combo $198
洋葱圈够厚身,所以食落会好爽口,同埋唔会好干,外面层炸酱又够薄,外脆内爽。水牛城鸡翼皮脆肉嫩,表面既辣酱辣得够过瘾。芝士墨鱼饼外层炸粉够香口,芝士仲溶紧,虾肉又够弹牙。 鱼手指肉嫩外脆,好好味。结果我地另外再散叫左个鱼手指黎食,哈哈。 香脆原只辣墨鱼汁意大利粉 $218
呢个意大利粉简直系美味之作,墨鱼够厚肉弹牙,而且用左大料香料去腌制,香辣味十足,但系佢既辣味系吸引你再去食多几旧,唔会辣到你入唔到口。墨鱼面亦都炒得好干身,成个面都好惹味。 Day Dream $108
呢个个名岩哂blue monday既我,一样做紧白日梦,哈哈 XD 但味道1d都唔day dream。蜜瓜+奶+荔枝,味道好清新,酒精浓度好低,唔错。 Teenage $118
虽然Day Drame都唔错,但系我更加钟意呢杯Teenage既味道,淡淡既薄荷味,又有少少奇异果味,同埋酒味无咁出。