2021-09-12
见到有咁多好评,于是book位同老婆去试吓啦,点知超级失望!我哋两个都话食到有啲嬲!我哋book咗6:00,5:44到达,餐厅未有客人,有个男侍应开门俾我哋,问我哋有冇订位。讲咗佢听后有个女侍应示意我哋坐去最入、厨房门口隔离,我心谂「唔通真系咁多人,book咗都要坐咁嘅位?」我哋坐低咗后真系接受唔到,一块布之隔,望到入面有盘水喺地下,可能你会话「厨房梗系咁架啦!」我哋问可唔可以坐第二个位,同一个女侍应就话一系坐门口隔离𠮶张。一系最入,一系最出?好啦,「可能」你多人book啦。我哋于是坐过去试吓,可以接受,于是安顿落嚟。老婆order一份澳洲M5黑毛和牛板腱,我就要美国金装M9+ 和牛西冷,我「谂住」好味啲。Order完后冇人理我哋,当时餐厅得我哋喺度,冇其他客。等到上咗餐汤,我哋问系咪有沙律吧,先有人介绍有餐汤、沙律、日本珍珠米饭自己攞同埋任添。或者我要求高,所谓嘅沙律吧系一盒切好嘅蔬菜丝,然后侧边有一支现成大大枝嘅芝麻酱,就系咁。味道如何?(下删二十字) 至于日本珍珠米饭又如何?(下删二十字) 咁个餐汤呢?楼下有人话好足料(下删二十字)。讲埋个主菜,石烧牛扒,失望,老婆𠮶块M5仲有牛
讲埋个主菜,石烧牛扒,失望,老婆𠮶块M5仲有牛味,我𠮶块M9+ …… (下删二十字)。系咪我烧得太熟?medium rare。
期间有两个上咗年纪嘅大妈入嚟,冇订枱,被安排坐我哋原本厨房侧边𠮶张枱。过多一阵有一个外籍人士入嚟,佢一个人,都系冇订枱,不过佢被安排坐去餐厅中间。之后有6个人入嚟,都系冇订枱,但系都安排到座位。所以我哋被安排坐厨房隔离或者门口,完全同订枱full哂无关,订咗枱同最早到反而被安排坐咁嘅位!
呢个价钱,抵唔抵,你自己衡量了,我哋一定唔会再去,如果我有一日话要去呢间,唔该记得提我。