2024-10-22
一向都好钟意食海鲜,蒸气火锅就更加正😍😍可以食到海鲜嘅原汁原味🔥好友介绍今晚去呢间✨小渔港海鲜舫主打蒸气火锅✨餐厅环境宽敞舒适,冷气够大,可以慢慢叹蒸海鲜💕🔹是日厨师智选套餐 $318/位包刺身拼盘、时令海鲜、时蔬、主食、甜品等,星期一至四仲要免加一、免茶芥,性价比真系好高🙌🏻🔹刺身拼盘有齐肥美甘香三文鱼、香滑油甘鱼、弹牙带子、爽滑北寄贝同鲜美希灵鱼,份量十足😊🔹避风塘鲜鱿等紧蒸海鲜嘅期间,就叫咗个小食试吓~避风塘鲜鱿即叫即炸,新鲜热辣上枱特别滋味!嫩滑鲜鱿用上避风塘制法,够晒香口惹味🦑 🔹八款时令海鲜今日有肉蟹、扇贝、鲍鱼、鲜虾、马友、沙白、东风螺、蛏子。全程由职员帮蒸,唔使自己郁手可以慢慢叹真系好爽🩷🩷第一轮先蒸🔹鲍鱼🔹鲜虾🔹粉丝蒸扇贝🔹马友,大大只鲍鱼食落好爽弹;鲜虾有四只,肉质都好弹牙;粉丝蒸扇贝调味啱啱好;马友够晒嫩滑!之后就系🔹蛏子🔹沙白🔹东风螺💁🏻♀️全部都好爽甜!跟住嚟到我哋都好期待嘅🔹膏蟹🦀大大只蟹肉饱满又鲜甜,蟹膏绵滑好澎湃!主食🔹虫草花蒸鸡伴乌冬,嫩滑鸡件配埋弹牙乌冬,再加埋清香虫草花,呢个组合真系不得了!伴碟仲有南瓜、粟米、芋头、蒜头虾米丝瓜,超级丰富😋🔹瑶柱排
餐厅环境宽敞舒适,冷气够大,可以慢慢叹蒸海鲜💕
🔹是日厨师智选套餐 $318/位
🔹刺身拼盘
🔹避风塘鲜鱿
🔹八款时令海鲜
之后就系🔹蛏子🔹沙白🔹东风螺💁🏻♀️全部都好爽甜!
🔹瑶柱排骨粥底
索满蒸海鲜嘅精华,再将瑶柱、排骨同埋蟹膏拌匀,食落啖啖鲜味浓郁,忍唔住食咗三大碗🤣🤣
小渔港海鲜舫✨
📍大角咀荔枝角道127号金荔阁