2019-06-14 764 浏览
呢晚系中环放工,女皇大人同大帝去左旅行叹世界,所以放工就拉埋靓靓同事陪我食埋饭先归家既然靓靓同事肯陪我食饭咁好,食咩就由佢话事啦原来佢呢排介左夜晚唔食饭,多数都系食粉面,所以佢就拣左间喺公司附近既越南餐馆,贪佢有捞檬/汤河可以拣黎食之前都有同事会外卖佢地既tea set黎食,但原来晚市都有套餐,价钱都唔算贵,全部都系一百蚊有找,喺中上环呢个地段黎计都算几抵!靓靓同事最后要左个“越式生牛肉汤河”HKd$60,而我呢个小饭桶就要左个“香茅猪扒拼鱼露鸡扒饭”HKd$75,我地仲加左廿蚊要左份“香茅鸡中翼”一齐share ♥♥♥同事既汤河先到,好大碗,望到牛肉片既份量都唔少!!我既饭都随即送到,啲饭堆成小山丘咁好搞笑xppp鸡扒同猪扒食落都唔嚡,佢地既面头都布上葱油炸蒜,所以好惹味!!沾上黑酱油就更加好送饭~~~加配既鸡翼一客三只,炸至香脆而保持到鸡肉既嫩滑,唔错唔错本身套餐就会包埋一杯普通既热饮,但见到特饮都系加多8蚊又唔算贵所以就加钱试左杯冻既“青柠薏米水” 唔会好甜,加上有青柠酸酸地味道,感觉更解渴

既然靓靓同事肯陪我食饭咁好,食咩就由佢话事啦

同事既汤河先到,好大碗,望到牛肉片既份量都唔少!!

我既饭都随即送到,啲饭堆成小山丘咁好搞笑xppp

沾上黑酱油就更加好送饭~~~

加配既鸡翼一客三只,炸至香脆而保持到鸡肉既嫩滑,唔错唔错

所以就加钱试左杯冻既“青柠薏米水”

唔会好甜,加上有青柠酸酸地味道,感觉更解渴