2019-01-25 1691 浏览
今日友人又好好特意走去K11买蛋糕返黎做SURPRISE 今次佢去既系JEFFERY KOO虽然行街时都经过呢间舖头好多次,但因为无堂食既关系,所以从来都未试过帮衬今日友人买返黎屋企先系第一次食外卖包装系咁既,唔系走高贵路线,我觉得个包装似可爱路线多D友人买既系士多啤梨柠檬挞同埋EARL GREY CHOCOLATE TART睇落好靓好精致,尤其系个士多啤梨,相信小朋友见到会好钟意明唔明点解我话系甜品多过系蛋糕?因为呢件甜品清蛋糕既比例真系好少,就系只有入面最底少少既朱古力蛋糕成个蛋糕都系MOUSSE唔知道大家小时候有无食过红绿灯雪条?最面对个层crust就系雪条最面层coating,甜甜地既个MOUSSE系有berry既味道之余仲有少少柠檬味,个心入面都系BERRY啦,如图一样红红地色食得MOUSSE就一定甜架啦,我认为莓味本身系几FRESH既,但系我个人谂为两个人SHARE 一件好D,就算系细细件都好。第二旧介绍啦 - EARL GREY CHOCOLATE TART又整一张横切面先呢个EARL GREY既味道其实几浓,连朱古力呢类咁重味道既野都掩盖唔到同士多啤梨个件一样呢,蛋糕既
今日友人又好好特意走去K11买蛋糕返黎做SURPRISE

今次佢去既系JEFFERY KOO

今日友人买返黎屋企先系第一次食
外卖包装

外卖包装系咁既,唔系走高贵路线,我觉得个包装似可爱路线多D
士多啤梨柠檬挞、EARL GREY CHOCO MOUSSE

睇落好靓好精致,尤其系个士多啤梨,相信小朋友见到会好钟意
士多啤梨挞

成个蛋糕都系MOUSSE

EARL GREY CHOCOLATE TART

EARL GREY CHOCOLATE TART

又整一张横切面先

同士多啤梨个件一样呢,蛋糕既PORTION系好少好少,主要既成份都系MOUSSE同JAM

今次呢旧既层次就比士多啤梨多,而且相对味道都无咁闷,食黎食去到系莓味

呢个食到D EARL GREY TEA既味同埋朱古力味

因为唔系我去比钱买呢两次CAKE,所以我唔知道几钱,但系我相信自己都唔会俾钱科水买下一次

我钟意食蛋糕,但系呢2旧我觉得都系甜品之列,成旧都系MOUSSE咁滞

虽然我都钟意食布甸、啫喱,但系我觉得MOUSSE既配搭一定要加D 蛋糕既元素先无咁闷同漏

同埋老实说呢,虽然莓味黎黎去去都系个D味道,但系唔知点解个种莓既味道好闷有D假

仲有就系个外卖包装啦,我觉得唔高贵同埋有D唔靓啰⋯⋯

同佢店舖既装修比真系几大出入,有D估佢唔到
2019-01-16