2012-12-27 1294 浏览
前几日先嚟过一次,因为觉得好好味,所以带埋屋企人嚟开餐~ 我地7个大人,叫咗:- 花雕蛋白蒸蟹- 蒜蓉粉丝蒸扇贝- 蒸立鱼- 姜葱焗生蚝- 豉椒炒蚬- 椒盐鱿鱼- 腊味煲仔饭- 蒜蓉炒菜心基本上全部海鲜都蒸煮嘅时间好啱,亦好新鲜,无论系蟹、扇贝、鱼定系生蚝嘅肉质都啱啱好,好鲜味。花雕蛋白蒸蟹应该算系招牌,次次都见有人食,我今次都系encore;呢期d扇贝好大只好正,又系代表作;桶蚝都好肥美,食落口好滑同姜葱嘅味道又好配合;蚬比较细,炒起上嚟得番好少,不过其实order嘅时候职员已经讲咗俾我地听呢个时候d蚬系细d嘅,我地想食所以照order,其实佢味道系好嘅。椒盐鲜鱿嘅味就唔系咁够香口。煲仔饭好足料,一打开已经好吸引~呢度嘅职员都好nice,连免费接送去地铁站嘅司机都好好人。环境几特别,我地坐近门口室外海边,食完沿住码头行入去原来好长好多台,几有风味。海鲜嘅价钱睇落都唔平,但煮得好食又唔收加一唔驶茶芥,最后埋单都唔系贵,7个人唔驶$1400,亦食得好饱,都算好抵食~
前几日先嚟过一次,因为觉得好好味,所以带埋屋企人嚟开餐~

我地7个大人,叫咗:
- 花雕蛋白蒸蟹