2018-07-30 3649 浏览
唔觉意咁喺open rice度search到呢间餐厅, 虽然comment唔多, 但系佢有live band show呢样嘢就已经draw咗我嘅attention决定呢一晚嚟呢度试下。见到有留言话佢平时有set lunch, 价钱平, 质素OK, 仲有一个必食嘅pork belly roll, 好似好好味 佢门面都几靓架, 入到去原来都系酒吧咁, 适逢世界杯时期, 佢亦都有电视机直播, 等大家可以一边睇波一边队啤。 我哋拣咗一个对住个band嘅位置嚟坐, 因为身旁𠮶位专业人士, 应该会喜欢欣赏的。 原本职员冇俾到full menu我哋, 我哋仲以为晚巿佢哋唔整嘢食, 原来唔系㖞, full menu问佢就会提供架喇~不过大家要注意呢间酒吧嘅职员全部都系外籍人士, 记得讲番英文喇^^ 选择唔系话有好多种类, 原本我系谂住叫厨师精选嘅pork belly roll架, 点知佢话卖哂喇~咁我就拣咗一个牛油果芒果鲜虾沙律, 再叫咗一杯Berry smoothies. 而我身旁𠮶位男士就叫咗一份安格斯牛扒再加一杯Ice Latte. 冇得试佢个pork bello roll真系有啲啲失望~不
不过好彩, 原来佢呢度个厨房煮嘅嘢都好好味哦~我个沙律好足料, 牛油果好新鲜, 鲜虾亦都好fresh好弹牙, 芒果好够甜~菜嘅份量令我好满足~绝对唔俾高级餐厅水准差架~
至于我身旁𠮶位咀刁嘅人兄, 佢都好满意佢份牛扒, 话好好味, 肉质不俗, 有好香嘅牛味。
我哋就一边享受晩餐, 慢慢叹住杯冻饮...一边听住live band嘅英文歌...
呢一晚真系好relax好舒服,满足咁离开。
Berries  smoothies
牛油果芒果鲜虾沙律