2019-08-10 105 浏览
V walk 系今年7月先落成既商场,我都急不及待凑下热闹黎呢个商场行下进驻既商店都好多,而且好多餐厅都推出新张优惠喔!适逢七夕,每间餐厅都好多人排队😭因为我想食海南鸡饭,男友要等都无得say no 嘻嘻一开始以为呢间餐厅系食泰国菜,睇餐牌先知原来系新加坡菜主打但成间餐厅装修我觉得系行紧欧陆风格🤭见到个餐牌觉得好抵食!有小菜,主食,餐饮,仲可以优惠追加小食!晚市黎讲,好实惠餐饮方面,比较特别既冻饮(第一栏)系免费,相反平时茶记饮到既转冻饮要比多6蚊,令我有点摸不著头脑🤣不过令身为顾客既我觉得著数左🤪海南鸡饭-仲包埋汤水,应该系粟米红萝卜猪骨汤,好鲜甜鸡件部份应该有7-8件,皮肉均匀。最怕系皮加脂肪扮成鸡件上枱,但呢间唔会咁,鸡胸部分啖啖肉,嫩滑之余痴住小小脂肪油香,好好食新加坡既海南鸡通常都配3个酱,不过我最爱都系中间既酸辣酱男友话只碟扮到好似个竹篮,但我以为真系一个竹篮,唔讲真系唔知🤣🤣见我男友食晒成个饭都未食完左边碗巴东牛肉,佢话因为碟入面都好多𩠌😂咁我唯有偷下佢d牛肉试下食落好冧,唔会太辣,𩠌饭应该一流🤣🤣🤣沙嗲鸡肉串烧,沙嗲味好浓,不过希望可以再多酱d,等后面部份都可以点到d酱
进驻既商店都好多,而且好多餐厅都推出新张优惠喔!

适逢七夕,每间餐厅都好多人排队😭
因为我想食海南鸡饭,男友要等都无得say no 嘻嘻

一开始以为呢间餐厅系食泰国菜,睇餐牌先知原来系新加坡菜主打

但成间餐厅装修我觉得系行紧欧陆风格🤭

见到个餐牌觉得好抵食!
有小菜,主食,餐饮,仲可以优惠追加小食!晚市黎讲,好实惠

海南鸡饭-仲包埋汤水,应该系粟米红萝卜猪骨汤,好鲜甜
新加坡既海南鸡通常都配3个酱,不过我最爱都系中间既酸辣酱

咁我唯有偷下佢d牛肉试下
食落好冧,唔会太辣,𩠌饭应该一流🤣🤣🤣

沙嗲鸡肉串烧,沙嗲味好浓,不过希望可以再多酱d,等后面部份都可以点到d酱黎食

呢个虾棒炸得好脆口,唔会成旧炸粉,入面系成条实虾,连条尾都食得!

唯一觉得呢窝菜咸左小小。不过呢间餐厅好细心,份量大,而且有汁既菜热食先系最惹味,所以用石头窝盛住,由开始食到尾都锁住到个热度。

热黑糖珍珠豆浆-珍珠奶茶就饮得多,原来珍珠豆浆都几夹。餐厅细心既系,珍珠食得出系用黑糖煮过,而唔系倒黑糖浆落杯野饮到,因为本身豆浆已经带甜味,倒埋黑糖浆个甜度就....所以餐厅好识谂!

酸酸甜甜,非常清新!

芝心榴连波波,芝士部份比榴连味覆盖左,但对于榴梿爱好者来讲,呢个绝对系恩物!好浓郁嘅榴梿香味,虽然唔会食到榴梿肉,但15蚊2粒既价钱绝对对得住

成餐饭2个人:2个主菜,2样小食,1个汤,1窝菜,2杯特饮,1个甜点。埋单先274蚊晚市,cp值真系非常高!系会因为份量而值得回头既餐厅(虽然我都食唔晒....

• 芝心榴连波波