2014-06-16
座下不久,即送上三款不同的包点黑色果个无味,可以配上牛油享用其余两个都是咸包,好味道跟住就上前菜 - 凯撒沙律拌烟鸡柳沙律唔会太酸,中间有块芝士,随自己喜好加入份量鸡柳都好大块,食左个前菜好开胃汤我选了蘑菇忌廉汤 - 十分浓烈既蘑菇味道,饮落去感觉好多蘑菇蓉,我钟意汤的旁边附上薄脆的面包,用来伴汤饮,十分好味!食完前菜已经饱饱地Tim,可以蘑菇汤太Creamy~主菜3选1: 我的是龙虾意大利饭龙虾第一啖入口可以用升上天来形容真系非常非常之新鲜,而且出奇地好味平时我系酒楼系食唔到咁好味既龙虾,口感十分弹牙,我想要全只龙虾得唔得呀?! 一半真系唔够喉,几啖就食完啦~!!! 个意大利饭都不错,饭一粒一粒咁,而且用埋D菇一起来煮,好味道! 不过份量对我来说太多,我又不想浪费食材,所以侍应安排同我把饭打包起来到甜品环节,其实已经好饱啦!! 甜品: 焗芒果脆酥配芒果热情果雪糕个摆设系咪好特别呢? 我先试焗芒果脆酥, 脆酥入面包住暖笠笠既芒果热度入口系刚刚好,又唔会热亲个嘴,好好味呀!!! 食完热的,再食冻既雪糕,一热一冻,雪糕入口特别凉快,好滋味呀!仲有餐饮 ~ 冻柠水因为知道酒店的饮品通常会比
黑色果个无味,可以配上牛油享用
其余两个都是咸包,好味道
跟住就上前菜 - 凯撒沙律拌烟鸡柳
沙律唔会太酸,中间有块芝士,随自己喜好加入份量
鸡柳都好大块,食左个前菜好开胃
汤的旁边附上薄脆的面包,用来伴汤饮,十分好味!
食完前菜已经饱饱地Tim,可以蘑菇汤太Creamy~
龙虾第一啖入口可以用升上天来形容
真系非常非常之新鲜,而且出奇地好味
一半真系唔够喉,几啖就食完啦~!!!
甜品: 焗芒果脆酥配芒果热情果雪糕个摆设系咪好特别呢?
我先试焗芒果脆酥, 脆酥入面包住暖笠笠既芒果
热度入口系刚刚好,又唔会热亲个嘴,好好味呀!!!
因为知道酒店的饮品通常会比客人自己调味
好似冻奶茶,要自己落奶同糖既份量
但我自己次次都整我好难饮
所以今次醒目要冻柠水,柠檬都有3大片,足够我饮用了
题外话/补充资料:
我们足足用左超过两小时来进食,没有人会赶你走,真系一个可以让人放慢步伐进食既好地方,享受美味食物之余,同朋友一起聊天,系一个享受。那里的侍应都好有礼貌,而且上每一道菜之前都会同我们讲等候既时间,好贴心呀!!