2023-02-27
放假同屋企人去左荔枝角行D2 Place 行市集,顺便揾下附近有咩中菜好食,系openrice search到呢间位于碧海蓝天既御名园,佢地晚市推出多款孖宝优惠,性价比高~食中菜我地多数都会叫个炖汤,店员推介我地试下佢地既松茸菌炖翅群,真材实料,松茸菌营养价值高,转天气系时候饮哂啖滋润炖汤补下啦晚市孖宝组合,三百几蚊有齐龙虾伊面同叉烧皇都几抵,龙虾啖啖肉份量都几多,配埋伊面底最perfect,佢地既黑豚叉烧皇都系必试item,叉烧肥瘦适中,口感好腍超正另一款抵食孖宝就系蒸鱼配脆皮鸡,老虎班超新鲜,蒸到刚刚好鱼肉超嫩滑,鱼汁送饭就最正,脆皮鸡有半只都几多,鸡皮金黄香脆,鸡肉嫩滑多汁,超抵食左咁多肉当然要叫返碟菜中和返啦,我地就叫左个XO酱金啫唐生菜,超惹味呢款都系餐厅招牌菜之一,鸡翼入面包住软糯既糯米再煎香,好好食