2023-10-26
之前weekend经过过tuned,但因为太多人等位而放弃咗,今次晚市嚟帮衬,成功入座,仲可以坐到近门口位,半开放式嘅位置更有空间感~好少coffeeshop会做晚市,呢度食物选择仲唔少添,我地叫咗一个沙律、一个brunch、一个pasta同一个甜品,超饱肚🤣🤣呢度嘅沙律系salad bowl形式嘅,食材款式多令到望落色彩好缤纷,赏心悦目🤣🤣我地叫嘅烧鸡沙律用上日式照烧鸡粒,沙律酱汁开胃,沙律菜份量都好多,同个汁好夹~Pasta我地嗌咗好多人推介嘅carbonara,rigatoni挂汁能力好强,啖啖都系充满蛋香嘅酱汁,神奇在冇用cream但超creamy,加埋脆脆粗条烟肉好正~Brunch我地跟隔离枱拣咗澎湃嘅手撕猪egg benefict,包系厚切法包,够脆又唔韧,手撕猪唔会过咸,配埋poached egg蛋汁同爽脆青苹果丝出乎意料地夹~原本想食贝壳窝夫但实在太饱了,所以试咗佢新出嘅忌廉芝士焦糖饼干布甸,布甸面系类似焦糖炖蛋嘅脆面,唔算太甜,有浓郁蛋香~嚟得coffeeshop当然都有叫嘢饮,加$25就可嗌$45以下嘅饮品,我地叫嘅mocha同hojicha latte都有精致拉花
嚟得coffeeshop当然都有叫嘢饮,加$25就可嗌$45以下嘅饮品,我地叫嘅mocha同hojicha latte都有精致拉花,啱晒打卡~