2021-02-19
差唔多两个月冇晚市,一解封嘅第一餐就系食串烧!基本上星期一已经book定星期星期四晚市(平时weekdays夜晚都唔使点book位)°一坐低老板就畀张纸我哋登记代替安心出行,七点钟到都已经Full House°叫咗平时必食嘅鸡胸软骨、牛肉金菇卷、牛舌、鸡翼、鸡肉肠、芝士年糕同埋普通鸡软骨, 盐烧马友仍然系最最最好食(啲皮好脆咸咸地)°(盐烧马友真系必叫!)今次第一次嗌泰式虾饼,我觉得同出面啲泰国餐厅差唔多,唔算惊喜°另外都嗌咗个烧鱿鱼片配wasabi,我个人觉得平时食嘅烧鸡泡鱼干正啲,烧鱿鱼偏硬咬得好辛苦先吞得落°大家可以叫番烧鸡泡鱼干正啲!食物一流都唔使特别讲,老板同员工都非常有礼貌同埋亲切°见到有人买咗几盒串烧外卖做开年饭,亦都见到好多人想walk-in但系冇得食°大家都不妨先book位先去啦!
(盐烧马友真系必叫!)