2021-09-09
叫左2个set dinner,有餐汤配蒜蓉包🥖,沙律🥬,小食,主菜加配菜连野饮,$228一set,价钱唔算贵,仲要每样野都有得拣👍🏻。先黎个汤,南瓜汤🎃好浓郁,唔止有南瓜既甜,仲有胡椒味,带少少辣🌶,几开胃。而另一个蘑菇汤同样地浓郁😋,除咗好香蘑菇味之外,仲有细细粒嘅蘑菇,食落都几有口感👍🏻。沙律+小食泡菜豆腐饼配柚子寒天海藻沙律🥗,平时寒天食得多,都系一粒粒嘅🤣,今次见到一条条又粗又长,几新奇🤣,配柚子汁醋食,酸酸地几醒胃👍🏻。个泡菜豆腐饼食落软熟🤤,带微微泡菜辛辣味,配埋木鱼丝既咸香味,将豆腐饼味道提香橙柚子烟鸭胸沙律配菲达芝士波波卷,酸甜既橙加左的柚子汁🍊,调出左橙味,再配搭两边都煎香既鸭胸☺️,完全唔觉得油腻之余仲十分开胃🤤。而菲达芝士波波卷就入口清甜爽口🥰,配搭芝士咸咸地,成个感觉清新合衬👏🏻主菜+配菜西京烧三文鱼扒配肉酱意粉🍝,依个组合好似怪怪地,不过胜在可以自己拣想食嘅嘢🤣,肉酱意粉🍝热辣辣,酸度啱啱好,酸得来依然有蕃茄味,食落依然有肉味🤤,而三文鱼原来西京烧都几好食👍🏻,咸咸甜甜,食落脆嫩,原来西京烧系会提升左三文鱼嘅鲜味🥰,钟意嘅话可以加2滴柠檬汁。美国安格斯西冷配烟肉
沙律+小食
主菜+配菜
美国安格斯西冷配烟肉酸忌廉焗薯🥔,西冷系用慢煮方法,生熟度岩岩好👍🏻,肉质非常鲜嫩而且牛肉味够重🐄,钟意辣辣地🌶既可以加埋佢既黑椒汁。热腾腾既焗薯加埋忌廉食落唔会太干👍🏻,而且忌廉份量十足,几滋味🤣
饮品叫咗杯热嘅橙味🍊水果茶,好浓郁嘅橙味,水果茶饮落唔会太甜,几啱女士饮👍🏻