餐厅: 木兆小品 (樂富廣場B區)
资讯:

2021-06-14 702 浏览
平时夜晚都几钟意叫𩠌食饭,今晚行过间茶餐厅,见佢装修都唔错,就入去试下。晚市套餐选项都几flexible,我地三个人唔想食咁饱就叫咗主菜同小菜各一款,包埋两个老火靓汤同白饭,都几够食。我地嗌咗姜葱霸皇鸡煲同埋拍蒜凉瓜豉汁炒牛肉,上菜都算快,十五分钟内就有,仲要碟碟都热辣辣。鸡煲有成只鸡髀,唔系全部鸡胸肉,味道都算不过不失。至于苦瓜就不太苦得黎又有少少甘味,本身唔系特别钟意食苦瓜嘅我都食多咗。最有惊喜就系个炖汤,一开个盖就见到底下有几多汤料,饮落去完全唔系平时系茶餐厅饮开嘅味精汤,好有味同好清甜,有种饮紧阿妈煲嘅汤嘅感觉。