餐厅: 皇室1號東九龍
资讯:

餐厅: 皇室1號東九龍
资讯:

2018-10-02 1751 浏览
肥妹仔今晚同屋企人去咗九龙湾嘅企业广场食晚餐。虽然个位置唔算好开扬,但系入到去都见到好多人食饭,睇嚟呢一间中酒楼都应该有一定嘅水准。蚝皇八头鲍鱼扣金钱四位  $107鲍鱼大大只,冬菇亦都好大粒,鲍鱼食落去好香蚝油味,亦都煮得够淋身,好好食,而佢嘅冬菇用料不错,咬落去啖啖肉,好厚身。金银菜炖白肺汤  $128肥家姐好钟意饮猪肺汤,所以叫咗呢一个白肺汤试一试。个汤好清甜,好浓菜干嘅味道,而猪肺都洗得好干净,一啲异味都冇。竹笙罗汉上素  $78肥妹仔我哋叫咗呢一个罗汉上素食,入面有竹笙,萝卜,云耳,杂菌,菜心,芽菜等等,非常丰富。个酱汁味道够浓,所以食落去唔会好单调,啲蔬菜都好新鲜,食落去好爽口。脆皮猪手  $128只脆皮猪手好大份,外皮炸到非常香脆,而且洒上劲多炸蒜粒,食落去好浓蒜味。猪肉嘅肉质亦都好滑嫩,送饭一流。生煎菜肉包六只  $38呢一个生煎菜肉包就似我哋平时去酒楼食嘅菜肉包一样,不过个底就会煎到香,脆总括嚟讲个菜肉包味道不错。清蒸龙趸斑另外肥爸仲叫咗一条龙趸斑,呢一个龙趸斑超级好食,先讲佢嘅鱼肉,肉质非常嫩滑,蒸既火喉啱啱好,而且佢个蒸鱼豉油非常鲜味,肥妹仔我真系攞嚟捞咗成碗饭食

蚝皇八头鲍鱼扣金钱四位  $107

金银菜炖白肺汤  $128

竹笙罗汉上素  $78

脆皮猪手  $128

生煎菜肉包六只  $38

清蒸龙趸斑
另外肥爸仲叫咗一条龙趸斑,呢一个龙趸斑超级好食,先讲佢嘅鱼肉,肉质非常嫩滑,蒸既火喉啱啱好,而且佢个蒸鱼豉油非常鲜味,肥妹仔我真系攞嚟捞咗成碗饭食。
2018-09-20