2016-03-17 855 浏览
旺角区食饭最好就紧系订定位, 无损失朋友起呢头番工既关系, 就黎呢个旺角"为食圈"食dinner啦之前揾过好几间, 咁啱见到呢度有甜又有咸食, 满足到大家既愿望女生喜爱甜, 不过无可能甜品当饭食架嘛呢度有多款All Day, 门面也有很多甜品系列, 包括最新出的紫薯系 (未入去已经谂好叫边样了)All Day也千奇百趣, 朋友见到呢个"键盘All Day"就话想试呢个其实晚餐都有很多, 可是胃就得一个, 只好取舍进入餐厅前有bear bear熊迎接我地呢~可能是晚上7时多放工人多的时候, 餐厅是爆满我订了位都要等上几分钟台与台之间都有d迫, 我俩坐的是四人台, 即系抬台啦唔打紧, 试埋食物先再作整体评论餐桌虽少, 但也放够所需的调味料, 好似呢棵圣诞树, 原来系胡椒罂黎架望过menu后, 决定a la carte叫一款食物, 可加$10送咖啡或茶夜妈妈不喝咖啡了, 点了"蜜桃红茶", 原来是川宁出品, 很香~Keyboard All Day的窝夫有三味可选 (竹炭, 绿茶, 原味)事前问过侍应窝夫是咸/甜, 佢答是用蛋液来造, 少甜的我地拣左似键盘的竹炭差不多日日都要键盘做野, 放工好
旺角区食饭最好就紧系订定位, 无损失
女生喜爱甜, 不过无可能甜品当饭食架嘛
其实晚餐都有很多, 可是胃就得一个, 只好取舍
进入餐厅前有bear bear熊迎接我地呢~
可能是晚上7时多放工人多的时候, 餐厅是爆满
我订了位都要等上几分钟
台与台之间都有d迫, 我俩坐的是四人台, 即系抬台啦
唔打紧, 试埋食物先再作整体评论
望过menu后, 决定a la carte
叫一款食物, 可加$10送咖啡或茶
蜜桃红茶
事前问过侍应窝夫是咸/甜, 佢答是用蛋液来造, 少甜的
我地拣左似键盘的竹炭
差不多日日都要键盘做野, 放工好似都仲对佢情有独钟, 哈哈
竹炭键盘All Day Breakfast
Keyboard 的size不是1:1, 放心, 唔系食完都饱, 唔使食其他野噜
卖相好得, 好搞笑
附有2个酱 (枫糖及士多啤梨果酱)
不过用点的方法会好d, 唔系就会将酱浸哂落keyboard的凹位, 就会好甜呢
窝夫我觉得有少少散的感觉,
而All Day入面包括太阳蛋, 粗薯, 鸡件, 烟肉, 火腿, 烟三文鱼, 沙律菜, 蓄茄
份量都很足, 全部都系即叫即整, 唔似系放耐咗无哂温度冷冰冰果d
每台都有茄汁任你吱, 唔系下下烦住侍应
竹炭键盘All Day Breakfast
朋友话想有d米气, 要食饭㖞
见到呢个"忌麻菠菜蟹肉意大利饭"有厨师推介, 就点呢个啦
眼见好多菠菜, 面头仲有好多洋葱粒, 不过就唔太觉有显眼的蟹肉,
而且意大利饭都系无咬口, 唔正宗, 但朋友竟然钟意, 我都明白各人口味都不同!
所以大部份归佢, 我留肚食甜品
忌廉菠菜蟹肉意大利饭
入来之前已下定要点"紫薯系", 因为吃过窝夫All Day, 所以就要"雪山热香饼"
紫薯蜂巢雪山热香饼配云尼拿雪榚
热香饼起我脑海, 就系m记薄薄一片的那款
原来ocio的是一个厚厚, 像松榚般, 粉紫色好靓呀, 对女生来说是很吸晴的一件事
配上枫糖酱, 看到有云尼拿籽应该是自家制的云尼拿雪榚及两片新鲜士多啤梨加少许奶油
热热的香饼味道飘进我的鼻腔内, 唔系漏果种
紫薯蜂巢雪山配云尼拿雪榚
松软的热香饼, 切开后, 看到中间有2层真紫薯, 心心眼~
其实热香饼已有少少甜味, 不过唔够甜的, 可以加入真蜂巢, 它连漏著的蜜糖, 已被浸进入热香饼当中
蜜糖清甜, 成件事唔会甜到漏
而云尼拿雪榚唔似系Cheap cheap牌子的出品, 因为它带黏, 似是自家制
又冰又暖的同事在口腔中, 好食到唔想讲野
其实餐厅是不会赶人走的, 我地食完都仲吹左一阵才埋单
埋单时仲送上九折卡, 超正!
题外话/补充资料: 呢度所有卖相都好得, 眼看邻台点的都好正! 下次一次要再试其他
2016-03-16
蜜桃红茶