2006-05-02 5 浏览
话说星期五同男朋友系无订枱o既情况下贸然走去Time Sq. 谂注食韩烧,7:15上到去个waitress话比我o地听最快要等到9点,心谂,有无咁旺场呀~ 就系呢个时候,望到对面大厦个招牌,唔洗谂即飞奔过去睇下有无位~ 虽然要等下,但系个汉籍waitress话大约20分钟就有位,无所谓啦,等一阵o者。利用等位o既时间刨定本menu,一入去就可以叫,yeah~当晚叫o左:烧烤类:"秘制牛肋骨",个waitress话系用麻油&盐腌,其实系无腌过o既牛肋骨肉,烧完点个麻油加味盐(味道好似我o地o既华盐,但系海盐咁粗)。可能因为系雪藏货,无乜肉味,我都系觉得平时食开用酱油腌个只好味D。不过试下无妨~ 其他地方都无~小食类:"煎豆腐",又系好普通o既菜,豆腐无豆味,煎得死实,最搅笑系个"韩式汁"系豉油+辣椒丝!主食:泡菜猪肉煎饼,呢个酸酸辣辣o既pancake物体个样就唔系好吸引,但味道就唔错,食完一份想追加多份~ 正!值得一赞系呢度服务态度好好,不停有人加茶,D waitress/waiter 都好有礼貌。
当晚叫o左: