2015-04-01
个日约左朋友仔朝早9点半去食早餐,本身想去沙田火车站隔离既茶餐厅食,但实在唔抵食,咁我就去左商场入面碰下运气。行左一阵都系发现无咩食肆开左,离远见到呢间餐厅开左,就决定去试一试。入到去觉得呢间餐厅装修好清新,好有家既感觉。而且呢间餐厅有室外既座位,夜晚系室外食都几有感觉!我同朋友仔叫左个一模一样既早餐:牛乳炒蛋,牛乳火腿通粉,厚多士,热朱右力。落左单无几耐,两杯热朱古力就火速送到!后来赶上既就系炒蛋同多士。我本身唔太钟意食餐厅既炒蛋,但呢间既蛋真系好香,唔会炒得太干身!厚多士认真够晒厚,绝无偷鸡!不过重头戏都系牛乳火腿通,汤底好正,好想饮晒佢!好香牛奶味,好值得推荐既早餐!佢既价钱一d都唔贵,而且waitress做野好有效率,又有礼貌!有机会一定再帮衬🙌🙌