2022-06-13
普庆餐厅 The Astor 近年自助餐都几出名今次见到promotion - 自助早餐特价 星期一至五$98 weekend $128🐼 就book位去试吓 食物质素大部份都正正常常 餐厅装修几有特色 (唔知点解有好多狗嘅公仔装饰🐶) 唔系行特别华丽嘅路线 但几贴地舒服早餐buffet 分咗好多唔同嘅counter,包括 : 💛 西式早餐 - 烟肉 肠仔 薯饼 蛋 翠玉瓜蕃茄 南瓜 🎃 薯仔 之类💛 中式早餐 - 粥 油炸鬼 豆浆 点心 肠粉💛 蛋奄列station - 即叫即整蛋奄列 入边切开 熟嘅程度啱啱好 有少少流心 唔错唔错 👍🏻💛 生滚面station - 可以渌碗菜汤丸丸鱼蛋面💛 面包同糕点 - 有好多唔同种类嘅面包同埋甜点 有个提子奶黄酥 甜嘅程度啱啱好 👍🏻 最特别嘅系 竟然有得食 鸡蛋仔! 都算系自助早餐入边第一次见嘅开个pancake加cream都好好食 😋 我食咗好多块 😹💛 Salad bar💛 Cheese station💛 Cereal station💛 Cold cuts💛 Yoghurt - 仲有啲果肉jam 俾你落落去 佢嘅原味乳酪几好食㖞 感觉非常
🐼 就book位去试吓
唔系行特别华丽嘅路线 但几贴地舒服
早餐buffet 分咗好多唔同嘅counter,包括 :
💛 中式早餐 - 粥 油炸鬼 豆浆 点心 肠粉
💛 生滚面station - 可以渌碗菜汤丸丸鱼蛋面
💛 Salad bar
💛 Cheese station
💛 Cereal station
💛 Cold cuts
💛 Yoghurt - 仲有啲果肉jam 俾你落落去 佢嘅原味乳酪几好食㖞 感觉非常浓厚
💛 生果
💛 Drinks - 奶 苹果汁 橙汁 西柚汁
大致上就系呢啲选择啦 😆
我觉得呢个价钱来讲 性价比🆗❗️
侍应收碟收得好快 👍🏻 冇平时自助餐最惊收碟好慢嘅问题
🍽 餐厅: 普庆餐厅
🏠 地址: 佐敦弥敦道380号香港逸东酒店B1楼层
#foodiehk #hkfoodie #foodie #香港美食 #foodporn #foodphotography #foodblogger #hkfoodpic #hkfoodinstagram #foodlover #foodstagram