2021-09-05
九点食完晚饭,想食少少甜品,同朋友坐低继续倾计,经过呢间cafe冇咩人,环境又几好就决定试下。入到去职员话就闩门,得翻部分饮品同甜品。环境环境阔落,唔会好逼,而且我地去嘅时候冇咩人,好啱同朋友倾下计,聚下旧。餐厅装修好舒服,令人好放松,而且干净企理。餐厅播住纯音乐,成个感觉都好relaxing。餐牌由于我地太晏去到,得翻呢个餐牌嘅餐点。食物质素1) 柚子水果红茶 (3/5) ($48)味道偏甜,朋友钟意甜野就觉得啱啱好,但系饮唔到柚子味,水果亦只有苹果粒。苹果粒都爽口同几甜,呢个红茶不过不失。2) 台湾仙草芋圆 (2/5) ($48)椰汁配上仙草同芋圆,椰汁味道正常,系普通罐头椰汁,但系仙草较淋,比较似食紧仙草味嘅奶冻,口感较特别。芋圆较差,冇烟韧嘅口感,而且冇芋头味。唔推荐。总括而言,餐厅普普通通,如果经过炮台山想揾个地方坐下,可以考虑呢到,环境气氛的确唔错,但系冇必要尊登过黎试呢间餐厅。
餐牌
由于我地太晏去到,得翻呢个餐牌嘅餐点。
食物质素
1) 柚子水果红茶 (3/5) ($48)
2) 台湾仙草芋圆 (2/5) ($48)