2021-08-22
之前同屋企人系度食过两次下午茶 两次都好满意 今次就想试下食佢地既自助餐 早一个月前上网订左 俾晒钱 大约系$320蚊一位 未计加一 感觉上都几抵咁 睇人地介绍都好似几正几多野食咁 咁就去试下啦 我地就返大家放假 所以拣左星期日食 时间系上午十一点半可以食到晏昼两点半 有左屯马线之后真系方便左好多 出Mtr宋皇壹站D出口 大约行十分钟左右就会到酒店 都唔算太远 可能因为当日系星期日同埋仲系暑假既关系 餐厅坐满晒人 餐厅唔算好大 座位唔多 上次食下午茶只系坐左三分一 所以感觉几舒服 同埋静啲 今次满晒座 又好多小朋友 餐厅好嘈 好似去左街市咁 啲小朋友又完全冇人理 周围畀 拎住野食再撞一撞既话应该会倒晒落地 食物方面热食都有好多选择 有鸡扒配茄汁 香草羊脾 黑椒牛仔骨 西兰花鲜鱿 香煎鱼柳 烧牛肉 咖哩等等…..仲有即烧鸡肉串同牛肉串 大部分热食都几好味 海鲜有即开生蚝 每次排队限拎两只 细细只 但味道唔错 翡翠螺同海鲜好大只 好新鲜好弹牙好好味 青口就麻麻地 食落冇乜味 仲有刺身师傅即切刺身 刺身都有好多款 三文鱼 呑拿鱼 玉子 鱿鱼 八爪鱼 蟹柳 净系食左三文鱼 好大旧好新鲜好肥美
甜品就比较少 一眼望晒 啲蛋糕就麻麻地 望落唔太吸引 最吸引系佢地最出名既芒果拿破仑 开头都冇乜人拎 去到中段啲人出晒黎排队拎 一出一盘即刻清晒 的而且确系好好味既 芒果好甜 酥皮好脆 再加埋吉士酱 仲有即整既窝夫配雪糕 等候既时间比较长 又系要排队 有两款雪糕味道可以拣 一个系夏威夷果仁 另一个系提拉米苏 窝夫热辣辣几好味 咬落系脆身既 仲有一杯杯既H字头雪糕仼食 有三只味 士多啤梨 云呢拿同埋曲奇
饮品有咖啡茶 柠檬茶同埋橙汁苹果汁
整体黎讲 食物系唔错既 大部分都好味既 系环境差左啲 真系好嘈下 同埋枱与枱之间好近下 好容易拉张櫈已经撞到后面张櫈 条路好窄 拎食物既碟比较老土 正方形白色碟 又大又重又唔系放得多野食 自助餐既话一次就够了