我好钟意食海南鸡饭, 因为真系钟意食滑LU LU的海南鸡和油饭, 最近搬到元朗返工便上来搜寻边度有好食的海南鸡饭就发现凯悦呢间大部分食评都赞海南鸡又滑又有鸡味! 但放工到访试下系咪真系咁滑咁好食!选了无骨海南鸡饭, 奉送紫菜汤 + $5冻饮, 饭我叫多饭, OK都算多, 试鸡的第一口, 哗........ 咁鞋? 咁都要滑? 唔系下化? 第二件又第三件都系差不多感, 终于食到中间位置的鸡才感觉到滑, 滑咗2-3件去到边位部分又鞋返...... 其实真系要实察才知道事实啰! 根本不是食评中讲到咁夸张个个都讲到D鸡好滑好香, 系有几件滑的, 但不是全部啰! D黄姜饭算多有椰香, 但我觉得好干好散, 至于个紫菜汤真系不值一提, 劲味精好咸! 正常食海南鸡的店舖个汤系鸡骨汤啰! 因为去晒D骨不浪费拿去煲汤嘛! 但呢间竟然畀味精紫菜汤....店𫗦细小普通茶记装修, 呢餐收费共$65, 正常价钱, 但失望的是唔系食评中咁好评的滑LU LU 海南鸡啰!
题外话/补充资料: 店门明明贴住可以WECHAT付款, 但想付时就话部机坏咗! 咁就应该贴返张纸话坏机故不能使用提示下啦!
2024-08-16