2024-05-04
好耐无打食评喇!都好耐无食韩国菜,仲突然想食韩式炸鸡!以前同同事去过宝琳间韩阁,记得都几好食,估唔到睇open rice 发现黄大仙都有间,就同朋友一齐去食。见到大家都推介猪手,就叫左个例牌,份量都够两个人食,我就几喜欢这款猪手,但朋友就话似超市买果啲猪手🤣🤣大家口味唔同,点埋佢个酱汁,味道不错。当然唔少得韩式炸鸡啦,今次点左传统酸辣味,全都是有骨炸鸡,但部分位置系无骨。然后我发现个sauce 好似有蜜糖味?但只系局部地区性的有蜜糖味🤣唯有当餐厅俾我试两款口味啦!但佢个炸粉有点多,普通。呢个白汁黑松露蛋卷。。。走酱会好食啲。。。蛋部分绝对无问题,或者系可以接受。。。可能小弟见识浅薄,佢个酱。。。白汁?系用沙律酱捞黑松露?酸酸地?总之唔系平时西式点薯条果种味,更唔好提无乜黑松露味。。。最后我地仲叫左个海鲜煎饼,一睇就知煎饼一啲都唔脆,粉多皮厚够哂饱肚,酒楼级数也许都得罪煎薄餐嘅师傅。两个字,难食。唯一开心番少少🤏🏻嘅位置,就系原来佢每食够$100就可以夹一次波波,但至少都要20分才可换礼物,而我只有两分🤣🤣,不过志在玩下。我谂都无机会储到分的了。