2018-05-27 577 浏览
朋友生日想吃北京填鸭看见这间好像很传统网上看评语也不错于是就订了枱来庆生这里的装饰很古色古香别有一番风味。。。。。。。。。。。。。北京填鸭 (半只)▸一心来吃鸭,但却令人有点失望,首先份量很少,感觉不像半只,皮不够脆也不够热,而且油香欠奉,无乜鸭嘅香味,还好肉质不算嚡,块饼皮颇厚,充满面粉味🤦🏼‍♀️。。。。。。。。。。。。。醉鸡▸反而比填鸭更出色,酒味都几香,但唔会浓到盖过鸡味,鸡肉都算几滑,亦都唔肥👍🏻。。。。。。。。。。。。。素鹅▸同平时嘅唔同,呢款里面系无馅嘅,不过都好好味,煎得好香脆,亦都唔会话好油👍🏻。。。。。。。。。。。。。小笼包▸皮不够薄,馅料正常,无特别,亦都唔算特别多汤汁,重点是不够热。。。。。。。。。。。。。鹅肝煎饼▸煎饼唔香唔脆,一点味道也没有,鹅肝少到几乎找不到,而且也是零味道,真心差到爆👎🏻👎🏻👎🏻 。。。。。。。。。。。。。拔丝苹果▸卖相好靓,呃like一流,热食个焦糖皮都几脆,亦都唔会话劲甜,如果唔系配苹果应该会更加夹,冻左食就会觉得好甜,所以趁热食晒去啦😊
朋友生日想吃北京填鸭
看见这间好像很传统
网上看评语也不错
于是就订了枱来庆生
这里的装饰很古色古香
别有一番风味
。。。。。。。。。。。。。
北京填鸭 (半只)
醉鸡
素鹅