2022-02-08
旧年12月时已经book定1月嘅omakase, 今次去咗铜锣湾嘅舍利鮨, 疫情措施关系, 佢嘅Lunch时段由2款set变咗得1个set - 15贯🍣 包括 寿司 刺身 热食 甜品🍽其中寿司包括: (今次以星星⭐️评分, 5粒⭐️为最高)针鱼⭐️甜虾⭐️⭐️⭐️平政鱼⭐️𫚕鱼⭐️⭐️大拖罗⭐️⭐️⭐️bb呑拿鱼 ⭐️⭐️⭐️安康鱼干⭐️⭐️⭐️太刀鱼⭐️赤贝⭐️⭐️墨鱼⭐️昆布海胆 ⭐️⭐️⭐️⭐️沙甸鱼⭐️⭐️⭐️⭐️最惊喜竟然系沙甸鱼😲 估唔到咁好食, 其次系我最爱嘅海胆, 加上薄薄的昆布, 好夹无得输👍🏻整体嚟讲, 可能我期望太高, 觉得有点失望🙍🏻 佢嘅寿司饭醋味太重, 好易盖过鱼嘅鲜味, 淡味鱼食唔出味道🥲 值得一赞系, 卫生同环境都做得唔错, 开始用膳前, 师傅会再喺客人前抹一次碟😃 安心晒✨预约嘅同时需要俾咗订金先会为客人预留坐位🤓 由于疫情关系, 佢嘅用膳时段同价钱都有少少调整🤏🏻价钱都系查询该店为准✨
其中寿司包括: (今次以星星⭐️评分, 5粒⭐️为最高)
针鱼⭐️
甜虾⭐️⭐️⭐️