2020-05-21
响湾仔区嚟讲,其实近年附近都相对多叻沙店,而对比附近嘅叻沙店,我觉得呢间其实系区内最好食。长话短说,除咗评分,我想补充:- 叻沙同虾面都好食,有新加坡当地嘅味道,卖相都正- 环境几舒服,小店黎讲系偏好- 价钱系要反应装修,味道同服务,讲真98蚊一碗面黎讲,我觉得唔抵食。评论门面装修冇意思,直接讲就讲食物。我觉得面好食,汤底我赞有料到,但其他材料其实好普通,冇惊喜。服务黎讲,男服务员有贴心加水服务,会加分。相反女服务员就感觉唔知道自己做紧乜。呢间店营业至8点,我6:50分赶到,店舖客人小于一半嘅状态下,我决定入去等我一个朋友,最意外系女服务员竟然话”人齐先可以入”,我然后问佢”你地夜D会好多人㗎?”,佢立刻答我”好难讲”。最后我写出嚟就当然系因为由我入去直到食完,客人只系越来越少,而另外一个起外面等朋友嘅鬼佬,默默响一间入坐少于一半嘅餐厅外面企咗15分钟等佢朋友到。(已放宽限聚令)我觉得店舖装修令人有服务好嘅幻觉,或者呢位服务员想制造外面排队嘅效果。我唔会再帮亲佢,如果响附近返工嘅人又钟意食叻沙嘅人,应该都知道中环有两间好高质嘅餐厅。唔使屈就食一间价钱高于品质同服务既店...
长话短说,除咗评分,我想补充:
- 叻沙同虾面都好食,有新加坡当地嘅味道,卖相都正
- 环境几舒服,小店黎讲系偏好
虾面