2021-03-05 1261 浏览
见单张上选择多,好似好好食,就嚟咗试下。开头冇睇清楚以为有堂食,原来系外卖店。试咗麻辣猪肚刀削面同醉鸡刀削面配杯豆浆同一盒纸包饮品。打开外卖,刀削面同药膳汤分开。虽然好多餐厅都有咁做,但呢个都还是加分位。药膳汤闻到有淡淡药膳味,饮落都系淡嘅药膳汤味。如果浓味d会更好味。刀削面算不错,有烟韧感觉。部份位都有少少淋,唔知系唔系外卖盒焗咗佢一阵。麻辣猪肚有辣味,但冇麻辣。整体感觉一般。同埋梗系觉得麻辣同药膳唔系好夹,感觉麻辣猪肚放入汤会盖过药膳味。同事就话醉鸡冇醉鸡味,同埋咸咗少少。$45/一个面同一杯饮品,喺中环来讲算实惠。整体来说,刀削面正正常常,但唔系特别好食。短期内未必会encore。

同事就话醉鸡冇醉鸡味,同埋咸咗少少。

醉鸡刀削面
麻辣猪肚刀削面