2021-05-13
本身唔念住写食评所以冇特登影相,后来食到一半因为真系太普通了,同埋全部个份量都系细到爆炸,忍唔住要写,所以相都系食到一半的。平日晚上不用等位,4个人直接可以入去。叫了5个菜,蛋炒饭,排骨汤面,蒜蓉炒通菜,小笼包,甜酸川鸡。通菜先来,细份到一个点好似系平时优惠价加$20蚊送既青菜咁,但而个收$78。味道非常之淡口,蒜蓉味都非常之少。招牌小笼包$66 6只,11蚊一只,皮真系好薄,肉都算嫩,个汤有少少酸,醋比起现成嘅好似更淡口,同台湾最原始版本有分别。蛋炒饭真系非常之细,味道普通到一个点就系炒饭,而且都系好淡口。排骨汤面个汤就非常之清嘅汤,排骨我觉得好似汉堡扒咁质地再鞋少少但味道更加淡口。甜辣川鸡其实有少少似韩式嘅甜辣炸鸡,但淡口嘅版本,非常之奇怪。买单要$550,其实四个人系食唔饱的,但最紧要系连个味道都咁普通。老实讲如果系正常我觉得半价就差唔多。其实本身如果系一间普通嘅餐厅正常啲嘅价钱咁呢个质素都冇乜特别,但你依个级数嘅餐厅收得呢个价钱个质素真系唔得。不过见食评绝大多数都系好评,唔知究竟系我太穷定系口味太独特嘅问题。就算系台湾嘅版本其实都冇好多年前咁好食但系都算系唔错,虽然香港嘅分店做
平日晚上不用等位,4个人直接可以入去。
就算系台湾嘅版本其实都冇好多年前咁好食但系都算系唔错,虽然香港嘅分店做唔到台湾嘅质素,但都仍然系客似云来。