2023-09-04
.九州市场 (沙田)@kyushu_ichiba 🇯🇵(一田百货)@yatahk .周末嘅沙田新城市广场真系人山人海 位于连城有一间屹立不倒好耐嘅日本餐厅🇯🇵因为我记得好几年前都系到食过一次唔知事隔几年 质素如何呢.1.鳗鱼饭 $109✅✅✅🆗🆗.卖相ok 份量可观!实际食入口 鳗鱼汁味ok出鳗鱼口感偏淋 但合情合理未去到觉得好出色但呢个价钱 & 份量我觉得ok.蛋丝 紫菜 芝麻 捞埋饭系几爽但可以request多少少汁会更爽.2.海鲜沙律 $78✅✅✅🆗🆗.菜量几多 柚子酱油为基底所以都唔腻刺身类型算多 三文鱼 吞拿鱼 蟹 带子 贝等等.. 但都系块状 所以份量唔算特别多 但对得住价钱可以的🫂.3.极上蟹拉面 $98✅✅✅🆗🆗.正常发挥 汤唔浓 清甜 加埋蟹肉蟹膏其实几入味拉面口感都啱啱好 无乜大surprise但稳稳阵阵!.4.龙之卷 $78✅✅✅✅🆗.店内名物 味道系酱汁方面就真系无得弹..隔离有烧汁 辣蛋黄酱 蒜片作为佐料 加埋炸虾为馅嘅卷物基本上唔会伏.但一旧唔算大 所以比较难有𠮶种啖啖肉嘅满足感但呢个价钱 & 份量 & 味道过关!.5.一品料理海老虾$48✅✅✅✅🆗呢个就真
九州市场 (沙田)
@kyushu_ichiba 🇯🇵
(一田百货)
@yatahk
因为我记得好几年前都系到食过一次
唔知事隔几年 质素如何呢
1.鳗鱼饭 $109
✅✅✅🆗🆗
卖相ok 份量可观!
实际食入口 鳗鱼汁味ok出
2.海鲜沙律 $78
菜量几多 柚子酱油为基底
所以都唔腻
刺身类型算多
三文鱼 吞拿鱼 蟹 带子 贝等等..
但都系块状
但稳稳阵阵!
4.龙之卷 $78
✅✅✅✅🆗
店内名物
味道系酱汁方面就真系无得弹..
隔离有烧汁 辣蛋黄酱 蒜片作为佐料
推荐嘅有🎉
👉赤贝寿司
👉原条海鳗寿司
稳阵嘅
炙烧三文鱼呢就..
调味 > 肉质
真系唔算太新鲜 抱歉
呢个就系我嘅食后感
整体感受比较普通
但价钱 & 份量我觉得算正常
希望资讯帮到大家 阿门🙏
#香港美食 #港式餐厅 #卡路里 #饮食记录 #饮食控制 #营养 #健身 #健康饮食 #无添加 #减脂 #增肌减脂 #增肌 #减肥餐单 #减脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic沙田 #calorieswithmic日本餐 #calorieswithmic西餐