2021-08-30 881 浏览
Weekend 喺海港城行完街,经过呢间意大利餐厅打算食个dinner 医医肚。大概6:30入去已经好多人,我哋两个人被安排户外海景座位,傍晚嘅气氛几好😌😌烟熏猪肉阔条面 - 5.5/10呢个喺餐牌上面喺Signature dish, 当时略带期盼点咗,点知一上枱😅😅😅 都几颓,就系几条阔条面加个汁再加啲烟肉碎😅😅😅 望落去都冇特别好食,食埋落去就知真喺冇乜特别😅😅焗智利鲈鱼伴菠菜 - 7.5/10终于上返碟高质小小,鲈鱼大大旧个煮得啱啱好,食落口仲有丰富油脂!😋😋美中不足喺啲配菜,小小淡味,同个鱼冇话好夹。香橙🍊肉桂焦糖布甸🍮 - 8/10呢个味道喺其他餐厅比较少见,食落去香橙味唔突出,但系就几香肉桂味😋系我觉得全晚最好食嘅嘢。至于隔离仲有一小碗生果我觉得系多余,因为质素冇特别好又切得有啲碎,有啲画蛇添足。整体嚟讲呢间餐厅都系食个气氛同个景,食物质素就普通啦。

烟熏猪肉阔条面 - 5.5/10

焗智利鲈鱼伴菠菜 - 7.5/10

香橙🍊肉桂焦糖布甸🍮 - 8/10

整体嚟讲呢间餐厅都系食个气氛同个景,食物质素就普通啦。
餐包
烟熏猪肉阔条面