2021-05-23 1977 浏览
当天系女朋友生日,佢系个种只要餐厅环境靓就会想去试既人。PANO位处西九文化区,旁边就系维港景色,理所当然地就吸引左佢。PANO都比较难book位,我为左book得成,预早1个月预约。2-3月个期都仲系禁紧晚市堂食,餐厅都唔肯定几时会恢复晚市,所以惟有book午市去食啦。虽然下就会无夜景咁有气氛,不过三面大玻璃,望到远处蓝天白云都够哂赏心悦目!PANO 既set lunch有3个选择,我哋就拣左4个courses,一位系$498。4个courses分别系1个appetizer,1个soup or salad, 1个main同埋1个甜品。当中我自己就最钟意Oyster Tartar,生蚝上面加埋鱼子,好好味!另外两个main,我比较喜欢慢煮法国鸡腿卷,慢煮令到鸡肉肉质好鲜嫩,亦都好入味。总体黎讲,PANO系一间好适合你去打卡既餐厅,食物亦都唔错。我自己都期待下次去试埋佢既晚餐,亦都可以享受维港夜景。

Oyster Tartar
Soup
Roasted US Beef Short Ribs
Red Prawn Carpaccio
Seasonal Vegetable Salad
Slow Cooked French Chicken Legs Roll
2021-03-17
Oyster Tartar