2023-06-30
1908 浏览
由于另一半只钟意食拿破仑蛋糕🎂,所以每年佢嘅生日我都会为佢搜罗唔同嘅拿破仑比佢品尝下😋😋今年上网揾左好耐见到好多comments 都话哩间系拿破仑蛋糕界嘅天花板,咁无奶油唔买来试吓啦🧐🧐生日前3日系网上订,到当日㨂最迟个个时间拎。 由于好似7点左右去拎,但到到11点左右先拆开嚟食,本身都担心个蛋糕会倒塌 (6月嘅天气热到跳舞💃🏻我仲拎住佢周街走,惊佢唔会塌咁)一打开见佢都仲好靓仔㖞,出左街成晚都仲keep到个靓样。味道👅方面,由于我㨂个个系云尼拿加香芋口味,所以可以一次过试两种味。下层的香芋味好似食紧🥛公司香芋味雪糕咁,甜度唔太甜,我觉得刚刚口唔会太腻。云尼拿个层比香芋个层甜少少,但都系接受范围内,而且有云尼拿籽系入面,所以云尼拿香味都好出。最后要讲个饼底真系好酥脆,咬每一下都会有酥脆嘅声。👍🏻👍🏻👍🏻食唔晒放雪柜到第二日食都仲脆,真系好少见。由于第2日已经食晒,我试唔到第3日仲脆唔脆🤭🤭🤭评分(5👍🏻为最高)味道👅 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
评分(5👍🏻为最高)
味道👅
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻