2020-11-13
今日同哥仔早咗食晚餐,食完野都唔系好饱,所以就去咗食糖水😋。大角咀嘅呢间麦太甜品,喺大角咀奥海城一期,地方唔难揾。周围有好多麦兜公仔陪你食嘢。地方都算干净同舒服,倾偈一流。糖水舖又系社企,又有麦兜主题都系第一次去。佢哋既帮助妇女就业,又推广本地动画,都值得支持下。平时我哋去糖水舖都系食西式甜品居多,但系今日心血来潮,就叫咗两个中式甜品加汤丸-自家制麦太腰果露 配芝麻汤丸自家制麦太芝麻糊 配花生汤丸店员都好细心,问我哋需唔需要汤丸另上。以为主角系芝麻糊或者腰果露,原来竟然系汤丸跑出😋汤圆咬落都好烟韧,食落有浓郁嘅花生香。可惜我哋只系叫咗两粒,真系好想食埋哥仔𠮶份😝芝麻汤圆都好好味,有炒香嘅芝麻味,不错不错。如果我再嚟嘅话,应该会叫净花生汤圆😂喺我哋食嘅时候,我见到都有人买净汤圆外卖。可能呢区啲人都知道汤丸好食。临走之前,比我发现Like 社交平台 仲有麦兜贴纸送。店员姐姐仲送多咗一个俾我。哈,小朋友黎嘅话应该会好开心😃
自家制麦太腰果露 配芝麻汤丸
自家制麦太芝麻糊 配花生汤丸
店员都好细心,问我哋需唔需要汤丸另上。
以为主角系芝麻糊或者腰果露,原来竟然系汤丸跑出😋