2022-12-14
今日天气寒冷,成日都无食过饭,近近地,约左好朋友食日式大餐!【热杏仁奶奶・热抹茶鲜奶】未谂好食咩,叫两杯热饮先。热杏仁奶茶,茶底香浓,杏仁味唔重,平衡的得刚刚好,有种说不出的特别。朋友的抹茶鲜奶仲有拉花添!好靓呀!朋友话抹茶味劲正!【火炙左口鱼边牛油果沙律】好多黑松露!上枱时十分香。牛油果好新鲜!左口鱼沙律好少见,鱼肉白滑,鱼味浓。正!【烧日本广岛蚝】大大只生蚝,烧得刚刚好,配合芝士/蒜蓉,味道各有千秋,必食推介!【千回火鸟】又系热辣辣香口野!鸡串外皮烧得好香,调味刚好,配上嘅几滴柠檬汁,清新解腻, 将烧鸡提升到另一味道层次!【一口牛铁板饭】朋友问是否牛芯来的,我睇返Menu,系叫一口牛。朋友话啲整得好好,以为系贵价部位,牛肉味好香,又易咬,配上薯条,流心煎蛋,真系好邪恶!【泡菜黑豚腩锅】 唔会辣,腩肉好多,肥瘦适中,粉丝索哂啲带有蔬菜甜味的汤汁,冬天食一流。呢餐真系食得好满足。另外,服务员都值得一赞,好忙都好,态度都好亲切,面带笑容。食用一碟又会好快帮忙清理,食完又唔会望住你几时走,可以慢慢饮埋杯饮品,倾多阵偈都无压力!仲有其他食物都好吸引,下次必再来食!
【热杏仁奶奶・热抹茶鲜奶】
【火炙左口鱼边牛油果沙律】
【烧日本广岛蚝】
【千回火鸟】
【一口牛铁板饭】
【泡菜黑豚腩锅】
仲有其他食物都好吸引,下次必再来食!