2023-01-03
天气冻冻哋最啱食个暖笠笠嘅锅行过见到呢间餐厅又有锅又有小菜仲有甜品食 喺出边望入去有一种家庭嘅感觉再加上见到个咁有熟悉感嘅名一于试下佢🤣=====================一行二人都有选择困难症所以索性叫佢嘅二人套餐包罗万有😏😏一个二人套餐价系$278 包括四选一锅,一款小菜,一个前菜小食,两个白饭同两碗甜品锅物既选择有1)酸菜鱼锅2)药膳鸡锅3)浓汤花胶鸡锅4)胡椒猪肚鸡锅我哋试咗浓汤花胶鸡锅,火锅装置有诚意,系用一个可较大细既炉上,店员亦好细心提醒我哋滚起左一转可以熄火先,如果唔系会影响啲鸡嘅嫩滑度!👍🏻鸡件大概有15块,肉质嫩滑,花胶既份量绝对有诚意,大概有8块左右,口感不错,唔会太单薄,对得住呢个价钱👍🏻啖浓汤就当然系重点,汤底用上鲜鸡,蒜子,唐芹,木耳,每一啖都系精华所在,口感亦丰富,一啖汤一啖饭既配搭无得输!小菜大概系2 30款小菜入边拣,我哋一嚟就拣咗个出边冇见过嘅小菜,就系酸甜蓝莓骨,佢嘅做法同生炒骨差唔多,不过用咗蓝莓酱,感觉冇咁罪恶感,亦做到外脆内有肉汁既口感,一粒食完又一粒👍🏻另外附送嘅前菜小食,系由餐厅决定嘅,今次俾咗陈醋云耳我哋,开胃又消腻👍🏻👍🏻最后餐
最啱食个暖笠笠嘅锅
一行二人都有选择困难症
所以索性叫佢嘅二人套餐
包罗万有😏😏
一个二人套餐价系$278
包括四选一锅,一款小菜,一个前菜小食,两个白饭同两碗甜品
锅物既选择有
1)酸菜鱼锅
2)药膳鸡锅
3)浓汤花胶鸡锅
4)胡椒猪肚鸡锅
最后餐厅亦会贴心送上是日甜品,今日系腐竹洋薏米糖水,喝落非常顺口亦滋润😋
对小编黎讲,最紧要嘅系热嘅汤够热,冻嘅糖水够冻😂😂呢度绝对做到🤪
#荣哥煮场 #浓汤花胶鸡锅 #花胶鸡汤 #小菜 #旺角美食