2017-03-30 150 浏览
草根去开黄埔揾食,今次去左间我地好少会去嘅越南餐厅,因为之前总系觉得越南野冇咩好食,味道淡选择唔多,所以越南餐厅一直都系我地嘅last choice,不过行过见到呢间越南餐厅装修好似好Chill甘,所以最终都决定试一试生牛肉汤河 ($58)Pho bo (Rare Beef noodle in soup) 散叫左个生牛肉汤河,碗河粉黎到后窒左窒,冇谂过会甘大碗!!!而且真系煮好即时拎出嚟,超热先试左口汤,食到用左大量南亚香料同胡椒去整,味道超浓👅食完真系会成身暖晒,系呢个天气下食真系不得了 ✌河粉好幼滑,吸晒汤入面浓浓嘅香料同胡椒味🍲好正😋牛肉重牛味,但可能由于个汤太热,加上影完相再食已经熟左d,相对冇甘嫰,下次都系要快d食😂 食完今次之后真心爱上生牛河 😍😍😍早安越南 令我地对越南野有改观啊下次嚟再试多D嘢!!
下次嚟再试多D嘢!!