2022-12-03 134 浏览
终于感受到冬天嘅来临🌬️天气冻就最钟意食街边嘅炒栗子🌰同煨番薯 🍠热辣辣拎系手到 就好似拎住个暖包咁特别温暖😌今日经过置乐 咁啱俾我见到有 炒栗子🌰同煨番薯 🍠 即刻买嚟暖下胃啦😋炒栗子趁热食 系最好味🤤 1磅$50食唔哂 放入雪柜冷藏保存 要食嘅时候 放喺电饭煲内加热就可以♨️阿黄良炒栗子🌰2022年12月摆档地点及营业时间:屯门区每日下午3点至6点半左右『单日置乐、双日蔡意桥』天水围/元朗区『星期一、三』晚上7点至9点半左右天水围天盛,晚上9点45分左右至深夜元朗又新街『星期二、四』晚上7点至9点半左右元朗朗屏,晚上9点45分左右至深夜元朗又新街『星期五、六、日』晚上7点左右至深夜元朗又新街摆档位置屯门蔡意桥 – 蔡意桥轻铁站屯门置乐 – 青海游乐场门口(蔡章阁中学旁边)天水围天盛 - 天盛街市正门元朗朗屏 - 西铁朗屏站B出口天桥元朗又新街 - 又新街巴士站单日、双日是指当月的单数或双数日期⭐️摆档日子可以上佢嘅社交平台网页睇⭐️#阿黄良乡栗子 #炒栗子 #糖砂炒栗子 #煨番薯 #鹌鹑蛋 #小贩档 #流动摊档 #暖胃小食 #冬日美食 #港式怀旧美食 #屯门 #元朗 #天水围 #hkig
终于感受到冬天嘅来临🌬️

食唔哂 放入雪柜冷藏保存
要食嘅时候 放喺电饭煲内加热就可以♨️

阿黄良炒栗子🌰
2022年12月摆档地点及营业时间:
屯门区每日下午3点至6点半左右『单日置乐、双日蔡意桥』
天水围/元朗区
『星期五、六、日』晚上7点左右至深夜元朗又新街
摆档位置
屯门蔡意桥 – 蔡意桥轻铁站
屯门置乐 – 青海游乐场门口(蔡章阁中学旁边)
天水围天盛 - 天盛街市正门
元朗朗屏 - 西铁朗屏站B出口天桥
元朗又新街 - 又新街巴士站
单日、双日是指当月的单数或双数日期

⭐️摆档日子可以上佢嘅社交平台网页睇⭐️

#阿黄良乡栗子 #炒栗子 #糖砂炒栗子 #煨番薯 #鹌鹑蛋 #小贩档 #流动摊档 #暖胃小食 #冬日美食 #港式怀旧美食 #屯门 #元朗 #天水围 #hkig #Tuenmun #foodblog #hkfoodie #foodie #foodieblogger #foodiehk #blogger #hkblogger #hkfood