1K
2024-02-14 92 浏览
这间店在旺角时食过,份量足款式多,今日同朋友行完玩具店出来见到对面开见到佢,当然要入去食返个招牌无火生滚石锅煲仔饭,天气冻,更加想食到D暖胃嘅食物,自选双拼腊肠、滑鸡件,落单即做,无火生滚石锅煲仔饭上枱后再焗多十分钟左右,就可以打开盖,热辣辣喷哂烟嘅卖相十分吸引,饭粒够干身,加入豉油捞匀,底部还有饭焦,加埋姜丝同葱花令到个饭更香。朋友就点了个差点被截单下午茶嘅全日早餐,上枱见大份足料,有块炸得香脆猪扒、香滑炒蛋、香口炸薯角、焗茄汁豆、香煎火腿、大大块牛油多士等食物组成。绝对系让人满足之选!还有昭通炸酱肥牛捞薯粉,都系大大碗,在超弹牙嘅薯粉上面铺满了炸酱同肥牛,捞匀入口味道同样滋味!韩式蒜辣青瓜,青瓜入口十分入味,除了蒜香外还带点辣味,都系餐前醒胃小食之选!而套餐还可以加钱升级饮品,我就点了杯特大桶装冻柠茶,非常抵饮!
当然要入去食返个招牌无火生滚石锅煲仔饭,