2020-11-18 180 浏览
冬天除咗打边炉之外,另一样好岩暖身既食物就系所有川味菜!钟意食海鲜既我又点少得食烤鱼🤤今次黎到尖沙嘴乌蝇馆,一入到门口已经有浓郁既香料味,非常期待!🥳好少可会影餐牌,不过觉得呢到系要解释下!首先有3款鱼可以拣,店员话中间三刀鱼冇晒就转左另一款肉质比较口嘅鱼俾我哋(因为佢话多宝鱼多骨, 食烤鱼紧系要啖啖肉😌),然后可以再拣上面既煮法/味道为左食完更加热辣辣我哋拣咗泡椒烤鱼🔥另外跟鱼会送3款素菜,今次系豆卜、云耳同莴笋鱼真系比较少骨,同埋因为已经煮到离晒骨,食落口都系厚身既肉😍 主要系食烤左入味既香料,点埋汤就会有泡椒味汤既咸同辣度都随著时间慢慢增加🔥值得一提云耳同莴笋都好新鲜,莴笋煮淋左煮系爽口!自己另外加左芋丝🤤近年另一个又吸汤又啊低carbs d就系宽粉!份量非常大,加埋浸满左个汤底,同朋友最后坚持一下先清晒,捧住个肚走😆 2个食量不大就4个菜加宽粉够晒食最后忍唔住叫左个桂花冰粉,真系食川菜必叫!钟意佢有好多真桂花,食落唔系得平时桂花蜜既甜味,而系有花香🤤

好少可会影餐牌,不过觉得呢到系要解释下!

汤既咸同辣度都随著时间慢慢增加🔥
值得一提云耳同莴笋都好新鲜,莴笋煮淋左煮系爽口!
自己另外加左芋丝🤤

近年另一个又吸汤又啊低carbs d就系宽粉!
2个食量不大就4个菜加宽粉够晒食

最后忍唔住叫左个桂花冰粉,真系食川菜必叫!
2020-11-10
  • 火锅宽粉