2018-12-17
之前大角咀已经听过朋友推介🤩原来而家搬咗嚟观塘搭到13楼,要行一层楼梯,店舖晚餐可能有变动,所以夜晚记住要book,午餐就随时都上得去店舖一向都好多好评💛好多奖状冬天岀面好冻🥶食川菜暖身就最岩第一个汤系鱼肚粟米羹,汤🥣又浓又鲜甜第二个系重庆鸡煲,坐低第一件事就系问你食得有几辣,因为朋友唔系几食得辣,所以唔会太辣,厨师会因应调节辣度,食得同唔食得辣嘅朋友都可以试下。鸡煲非常惹味🤤用料十足鸡十分嫩同入晒味🤤真系食唔停第二度系水煮鱼,虽然咁多辣椒🌶️但系味道啱啱好厨师细心帮你起晒肉,唔钟意吐骨,钟意啖啖鱼肉嘅朋友要试下😋鱼好滑最后一度菜有毛血旺,呢三样菜嘅辣味都各有特色,唔会样样都一样味餐厅采用黑柏叶,用料新鲜有保证黄金炸馒头炸到金黄色🤩脆最后甜品有小丸子芝麻糊😍我同朋友都觉得呢餐好满足,又暖身,睇埋午餐Menu,其实又唔系好贵咋㖞,下次行过再上嚟试下先😇
店舖一向都好多好评💛好多奖状
冬天岀面好冻🥶食川菜暖身就最岩
第一个汤系鱼肚粟米羹,汤🥣又浓又鲜甜
鸡十分嫩同入晒味🤤真系食唔停
第二度系水煮鱼,虽然咁多辣椒🌶️但系味道啱啱好
餐厅采用黑柏叶,用料新鲜有保证
黄金炸馒头炸到金黄色🤩脆
最后甜品有小丸子芝麻糊😍