2024-06-22
方形球状嘅Risotto 😳绍兴酒配墨汁意粉 🤔 仲用老干妈入馔🫣 大玩fusion创意嘅艺术型西餐厅🎨 暗黑设计风格,食客都系年轻一代为主🙈Charcoal Black Bean Karaage$108「黑妈妈」系用竹炭、黑豆做炸浆包里住鸡肉,鸡件上仲有老干妈辣椒油及芫荽蛋沙律😮你谂唔到嘅配搭,佢都帮你放哂上去,但出奇地match!竹炭、黑豆炸浆入口有沙沙融融口感,就咁食炸鸡其实已经不错,但觉得单调的话,配上老干妈顿时香气提升,加埋芫荽蛋沙律,口感就十分丰富。Uni Lobster Bisque Arancini (2pcs)$228龙虾🦞Risotto 再唔系用饭嘅形式呈现,而系整成炸饼外型,里面有龙虾汤煮嘅Risotto配芝士,炸饼上加上Sour cream ,最后就系北海道海胆,一定要一啖食哂咁多层先有意思,外脆内软,龙虾汁Risotto咸度刚好。Crispy Beef Short Rib $268到主菜真心推Crispy Beef Short Rib😍 用上牛坑楠,表面淋上特别嘅香草榛子酱,底有红酒汁配薯蓉。牛坑腩肥瘦均称,腩边烧至脆卜卜🥰质感松化柔软,配上有咬口嘅棒子粒香草
「黑妈妈」系用竹炭、黑豆做炸浆包里住鸡肉,鸡件上仲有老干妈辣椒油及芫荽蛋沙律😮你谂唔到嘅配搭,佢都帮你放哂上去,但出奇地match!竹炭、黑豆炸浆入口有沙沙融融口感,就咁食 炸鸡其实已经不错,但觉得单调的话,配上老干妈顿时香气提升,加埋芫荽蛋沙律,口感就十分丰富。
Crispy Beef Short Rib $268
Drunken Crab Pasta $228
同样大玩创意,西式意粉仲要系配墨鱼汁,但系用绍兴酒去烹调,一定要捞匀先食,酒味浓而容易接受,加上蒜片香气十足,蟹肉🦀都比咗2件原钳肉,如果再多啲蟹肉丝捞匀后每一口都有丝丝质感仲正😜
Sake Sour $120 及Bao Guk $120
Sake Sour以三粒米做base😳配柠檬汁、菠萝Syrup好清新;Bao Guk就用Rum酒,用Apple Juice 调,酒味相对突出好多