2023-11-17
约左湾仔返工嘅朋友去铜锣湾行街食饭。本来谂住试另一间餐厅,点知7:30里个食饭高峰期,去左两间餐厅都无位,即刻上OpenRice 睇下附近有咩高分好评嘅餐厅,见到里间评价唔错,嗱嗱声打电话问吓有冇位,人哋竟然话而家即刻上去嘅,就有两个位,即刻book 左,拿拿声行过去去到见到好多人叫猪手食,但系两条女食唔到猪手,就叫个炸鸡吧叫左半份都有六件,而且每件大概半只手掌禁大件,份量一啲都唔细味道选择最基础嘅韩式甜辣,唔会死甜又唔会过辣,刚刚好仲附送一串炸过嘅韩式肠仔+年糕。年糕炸过,外脆内软,再加上甜甜辣辣嘅酱汁真系超级好食。韩式肠仔又唔会太咸,仲会脆皮爆汁食啲炸嘢,当然要叫个湿湿地嘅锅物韩式海鲜豆腐锅,海鲜有虾仁青口,海鲜虽然款式唔算多,但系份量多我见好多台都嗌咗个特色嘢饮,我自己都唔执输叫嚟试吓先,外形非常之适合打卡,味道亦不错,只系觉得个橙有啲鸡肋。开头我仲好傻仔咁以为,个橙可以揿到啲橙汁落去原来系唔得㗎,只系一个装饰$78@有点少贵,味道不错,可以一试好耐冇试过食到好食嘅韩国餐,呢间真系令我劲惊喜,再有朋友聚会一定会再帮衬
去到见到好多人叫猪手食,但系两条女食唔到猪手,就叫个炸鸡吧
味道选择最基础嘅韩式甜辣,唔会死甜又唔会过辣,刚刚好
仲附送一串炸过嘅韩式肠仔+年糕。
食啲炸嘢,当然要叫个湿湿地嘅锅物
$78@有点少贵,味道不错,可以一试