2023-08-22
曜地址: 铜锣湾登龙街28号永光中心16楼想食Omakase😛,今日朋友就带咗我去间隐世小店食佢个季节限定厨师发办15品🇯🇵$680前菜:花胶鸡汤果冻(柚子酸汁)🐔果冻入口即溶,啖啖都食得出浓郁鸡汤加上花胶碎,再配上果冻侧边啲柚子酸汁,咸咸酸酸,真系超有层次🥰,正。烧物:姬路和牛(牛三角腹肉)🐮姬路放养和牛😍唔挂得食落入口即溶 仲有牛味😋,好食到飞起,正😎。刺身五点🍣刺身件件卖相都非常唔错,够新鲜😍。当然我最爱系大大块拖罗脂肪分布到好似雪花,真系入口即溶😗,啖啖都食到有鱼油甘香,真系肥美到爆呀😛,正。汤物:鲷鱼汤 🐠鱼汤十分清甜而且又唔会太油腻😏,啖啖鱼汤味系口腔挥之不去🔥,超开胃,正。蟹黄荼碗蒸🫕茶碗蒸睇落简单,但食落好有惊喜🤣。面头大闸蟹嘅蟹黄加上滑捋捋嘅蒸蛋和有机新鲜栗子蓉🌰,啖啖都好清新,好Match🥰,正。寿司五点🍣其实款款寿司都好食🤩,个人特别推介系池鱼; 池鱼肉质鲜嫩鱼味浓郁,加上师傅系面头加咗啲葱条😍,真系几吸精几岩打卡。银鳕鱼真系入口即溶😗,啖啖都食到有鱼油甘香,真系肥美到爆呀😛正。甜品:豆腐雪糕+黑芝麻雪糕 🍈一个冻冰冰豆腐和黑芝麻超重㗎🤪,超岩食完多款寿司后消滞,
地址: 铜锣湾登龙街28号永光中心16楼
前菜:花胶鸡汤果冻(柚子酸汁)🐔
烧物:姬路和牛(牛三角腹肉)🐮
刺身五点🍣
汤物:鲷鱼汤 🐠
蟹黄荼碗蒸🫕
寿司五点🍣
甜品:豆腐雪糕+黑芝麻雪糕 🍈
一个冻冰冰豆腐和黑芝麻超重㗎🤪,超岩食完多款寿司后消滞,正。