2023-06-26
🇭🇰Hong Kong - Central 📍Cookie DPT Tiramisu LatteFrench Toasts (Caramel Apple)Garlic Chilli With Chicken and Aioli_____________________________到访最近网上大热嘅西多士吸引到嚟Cookie DPT,一开始仲以为只有曲奇买,点知原来仲有型型式式嘅咸食同甜食。大爱西多士嘅我,今次嚟到试下名物焦糖苹果西多士。即叫即整炸到金黄金黄,一切开满满嘅苹果粒粒,苹果香味扑鼻而来。甜度对我嚟讲有小小甜,食到太多会有小小腻,两个人Share食就啱啱好。但呢个内馅都系有小小惊艳到我。之后叫返杯咖啡中和返个味道,Tiramisu Latte ,Latte上加一层相对比较厚嘅Cream铺满朱古力粉。只能说普普通通,只系外貌比较适合打卡。而咸食有惊艳到我,意粉炒得好干身,带有好香嘅蒜味同小小辣味!鸡肉亦唔会太干。整体嚟讲食物品质唔错一定会再去,而咖啡下次就会试下其他。但今次完全唔记得试下佢个曲奇,所以点都会再访!📍 中环阁麟街48号地舖尖沙咀广东道3-27号海港城海洋中心3楼
📍Cookie DPT
Tiramisu Latte
French Toasts (Caramel Apple)
_____________________________
📍 中环阁麟街48号地舖